Borjúhúst nem mindig egyszerű beszerezni. Szerencsére egy baráti jótanácsot követve elég jó forrásra bukkantunk, ahol mindig friss áruval szolgálnak ki és a borjúhús tényleg az. Újra feltámadtak hát a kedvenc borjúhúsos receptjeink, a borjúlábszárból készült húsleves mellett (aminek párja nincs széles kerek e világon) egyebek is.
Tavaszi
borjúleves
Hozzávalók (4
személyre): 30 dkg zsenge borjúhús, 2 szál sárgarépa, 12 dkg zöldbab, 10 dkg
zöldborsó, 10 dkg gomba, 2 krumpli, fej
hagyma, 2 paradicsom, 1 paprika, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál
olaj.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, karikára vágott sárgarépát,
összepároljuk. Beletesszük a vékony csíkokra vágott borjúhúst, fehéredésig
sütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a kockára
vágott krumplit és a feltördelt zöldbabot, a zöldborsót, tíz perc elteltével a
szeletekre vágott gombát és puhára főzzük.Beletesszük a meghámozott, kockára
vágott paradicsomot is. Amikor minden
megpuhult, a tejszínben elkavarjuk a lisztet, adunk hozzá keveset a forró
levesből és besűrítjük a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése