A húsféléket mindig nagyon szerettem. A karaj pedig egyik nagy kedvencem. Életem egyik nagy élménye volt, amikor magam vágtam ki egy disznóvágás alkalmával, persze hozzáértő irányításával. Hol vannak már azok az idők, amikor nem tudtam enni a csirkéből ha én kellett darabokta vágjam...
Kakukkfüves,
boros karaj
Hozzávalók (4
személyre): 4 szelet nyakkaraj, 2 dl vörösbor, 1 evőkanál szárított kakukkfű,
só, bors, 2 evőkanál zsír.
Elkészítése: A
karajszeleteket kissé kipotyoljuk, majd a felolvasztott zsírban mindkét
oldalukat pirosra sütjük. Megszórjuk a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk,
felöntjük a borral, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Krumnplival
tálaljuk, a visszamaradó mártás is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése