A máj nálunk szívesen látott szereplője az étkezésnek. Hetente egyszer ajánlott májat enni. Mi meg is tesszük, többnyire.
Hagymás, majorannás
csirkemáj
Hozzávalók ( 4
személyre): 40 dkg csirkemáj, 2 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, 1
evőkanál szárított petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított majoranna.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, majd
elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, kissé megdinszteljük, majd ráfektetjük a
májat, ráöntünk fél pohár vizet, lefedjük, hagyjuk csendes lángon 5 percig
párolódni, majd levesszük a fedőt és megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a
ptrezselyemzöldet és a majoránnát és zsírjára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése