Végre a hétvégén főzhettem is egy kicsit (3-4 fogás), ettünk is jókat. Bár igazság szerint, leginkább átaludtam volna a hétvége maradékát, mint a medve a telet...
Cirkecsontos csorba
Hozzávalók: 4
kicsontozott csirkecomb csontos része, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 12 dkg
zöldborsó, 12 dkg zöldbab, 2 krumpli, 1 evőkanál zsír, só, ételízesítő, 1
citrom leve.
Elkészítése: A
megtisztított, apróra vágott hagymát a felolvasztott zsírban megpároljuk,
hozzáadjuk a csontokat, egy kicsit pirítjuk, majd beletesszük a megtisztított,
apróra vágott sárgarépát és jól összepároljuk. Felöntjük 2 l vízzel,
beletesszük a megtisztított zöldbabot és zöldborsót, sóval, ételízesítővel
ízesítjük, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk
a kis kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Citromlével besavanyítjuk.
Azt megértem, ha valakinek nincs fürdő köpenye, de hogy valakinek legyen és évek óta ne használja...és azt sem értem, hogy évek óta ott a szegben a fürdőben s anyjuk mégsem hajítja el -valami általam ismeretlen okból -, de az is lehet, hogy abban reménykedik, a pocakom valamilyen csoda folytán bekockul, és még jó lesz rám. Pedig hányszor kinéztem kéztörlőnek a műhelybe....
VálaszTörlés