Az üzletben szép, egészséges egyenként csomagolt csirkecombokat szoktam vásárolni, rajta van az alsó, felső comb és egy darab a csirke hátrészéből. A teljes darabot nagyon jól fel lehet használni, míg feldarabolva akár többféle ételt is készíthetek belőle.
Töltött
csirkecomb
Hozzávalók ( 4
személyre): 4 teljes csirkecomb, 2 szelet kenyér, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál
apróra vágott petrezselyemzöld, só, bors, 8 nagyobb krumpli, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A
csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. A kenyeret összemorzsoljuk,
rátöltjük a tejet, hozzáadjuk a tojást és a petrezselyemzöldet, megsózzuk,
borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. A masszát betöltjük a combok bőre alá,
a bőrt fogpiszkálóval a húshoz tűzzük. Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk,
beleszórjuk a megtisztított, karikára vágott krumplit, megsózzuk. A
krumplikarikák tetejére helyezzük a megtöltött combokat, alufóliával letakarjuk
és forró sütőben 35 percig sütjük. Ha szükséges egy kevés vizet vagy sört
öntünk alá. Levesszük a fóliát és újabb 10 percig sütjük, amíg a combok bőre megpirul.
A töltött combokat a krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése