2013. április 19., péntek

Töltött csirkecomb


Az üzletben szép, egészséges egyenként csomagolt csirkecombokat szoktam vásárolni, rajta van az alsó, felső comb és egy darab a csirke hátrészéből. A teljes darabot nagyon jól fel lehet használni, míg feldarabolva akár többféle ételt is készíthetek belőle.

Töltött csirkecomb


Hozzávalók ( 4 személyre): 4 teljes csirkecomb, 2 szelet kenyér, 2 tojás, 1 dl tej, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, só, bors, 8 nagyobb krumpli, 1 evőkanál zsír.
Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. A kenyeret összemorzsoljuk, rátöltjük a tejet, hozzáadjuk a tojást és a petrezselyemzöldet, megsózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. A masszát betöltjük a combok bőre alá, a bőrt fogpiszkálóval a húshoz tűzzük. Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk, beleszórjuk a megtisztított, karikára vágott krumplit, megsózzuk. A krumplikarikák tetejére helyezzük a megtöltött combokat, alufóliával letakarjuk és forró sütőben 35 percig sütjük. Ha szükséges egy kevés vizet vagy sört öntünk alá. Levesszük a fóliát és újabb 10 percig sütjük, amíg a combok bőre megpirul. A töltött combokat a krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...