A kapor azok közé a
zöldfűszerek közé tartozik, melyeket vagy szeret valaki, vagy nem. Leginkább
édes ételekben találkozunk vele, de bátran kipróbálhatjuk hússal is. A szintén
aromás zellerrel társítva pedig igazán izgalmas ízélménnyel ajándékoz meg.
Hozzávalók 4
személyre: 4 szelet kipotyolt sertéscomb, negyed zeller, 1 csokor kapor, só,
bors.
Elkészítése: A
zellert meghámozzuk és lereszeljük, a kaprot apróra vágjuk és összekeverjük a
zellerrel, majd enyhén megsózzuk. A kipotyolt hússzeleteket sóval, borssal
bedörzsöljük, majd elosztjuk rajtuk a kapros zellert és feltekerjük. Alufóliába
csomagoljuk, sütőlemezre helyezzük, majd forró sütőben 25-40 percig sütjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vékony karikákra vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése