Gyerekkoromban nagyon ritkán főztem, legtöbbször a szükség vitt rá, amikor anyukám nem volt otthon. Az első ételek közt, amiket elkészítettem volt a paprikás krumpli... Talán azért mert egyszerű és mindig megvan hozzá minden alkatrész... Most is szívesen eszem, bár mostanában variálom is egy kicsit.
Kolbászos
paprikás krumpli
Hozzávalók 4
személyre: 45 dkg krumpli, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg murok, só, bors,
pirospaprika, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és
felkarikázzuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk és forró olajban
megdinszteljük. Beleszórjuk a murkot, kicsit átsütjük, majd lefedve 5 percig
pároljuk. Ezt követően levesszük a fedőt és hozzáadjuk a karikára vágott
kolbászt, gyakran kavarva pár percig sütjük, majd a krumplit is beletesszük,
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és annyi vizet öntünk rá, hogy
ellepje. Mérsékelt lángon 40 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése