A magyar
gasztronómiai hagyományokban mélyen meggyökereztek a töltött ételek, közülük a
legismertebb a töltött káposzta és a töltött paprika. Ezeket az ételeket úgy
készítjük el, hogy a a töltés után megfőzzük vagy megsütjük a zöldséget. Főzés
és sütés nélkül is tölthetünk zöldségeket, vagy akár gyümölcsöket is, így azok
hidegtálak, piknikkosarak izgalmas darabjai lesznek.
Töltött
paradicsom
Hozzávalók 4
személyre: 8 db. Kisebb paradicsom, 15 dkg csirkemell, 15 dkg vegyes fagyasztott
zöldség, 10 dkg túró, só, 1 teáskanál szárított bazsalikom, oreganó, csombor
keverék.
A díszítéshez
petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A
paradicsomokat megmossuk, megtörölgetjük.
3. A csirkemellet
kockára vágjuk és forró olajban fehéredésig sütjük.
4. Hozzáadjuk a
fagyasztott zöldséget és gyakran kavargatva puhára pároljuk.
5. Sózzuk,
megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel és hozzáadjuk a kikapart paradicsomok
belsejét. Kicsit még pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
6. Késes aprítóba
tesszük, hozzáadjuk a túrót, jól összedaráljuk, majd a masszát a paradicsomokba
töltjük. Tálra rendezzük, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése