Ha van favoritom, hát ez az. Anyukám mindig ezt készített a szülinapi bulijára, vagyis valami hasonlót, mert hiába igyekszem azt az ízt nem tudom visszahozni. Igyekszem azért...
Borsófőzelék kolbásszal
Hozzávalók 2
személyre: 25 dkg fagyasztott borsó- sárgarépa keverék, 20 dkg füstölt kolbász,
1 fej hagyma, 1 dl olaj, csipetnyi só, bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom,
20 dkg hámozott konzerv paradicsom.
Elkészítése:
1. Az olajat egy
lábasban felhevítjük.
2. Megpároljuk
benne a megtisztított, apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a
karikára vágott kolbászt és egy kissé megpirítjuk.
4. Beletesszük a
fagyasztott zöldséget és fedő alatt puhára pároljuk.
5. Hozzáadjuk az
összeturmixolt paradicsomkonzervet.
6. Sóval, borssal
bazsalikommal íesítjük és zsírjára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése