A régi lucskos káposztát is variálni lehet...
Gombás lucskos
Hozzávalók 4
személyre: 45 dkg csiperkegomba, 50 dkg káposzta, 1 fej hagyma, 2 evőkanál
olaj, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, 1 teáskanál szárított kapor és csombor
vegyesen.
Elkészítése: A
gombát megmossuk és szárastól felszeleteljük. Az olajat egy fazékban
felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát,
majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és állandóan kavarva jól összesütjük.
Megsózzuk, felöntjük 2 l vízzel és felforraljuk. A káposztát megmossuk,
felszeleteljük, a fövő levesbe tesszük, majd 30-35 perc alatt puhára főzzük. A
tejfölt kikavarjuk a liszttel és a zöld fűszerekkel, majd besűrítjük vele a
levest. Tálalásig melegen tartjuk, tejfölt is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése