A krumpli minden
háztartásban kéznél van, sokféleképpen készíthetjük el. Ha egy igazán
tartalmas, laktató ételre vágyunk, akár főzelék is lehet belőle, ami izgalmassá
tehet egy hétköznapi étkezést, minden a fűszerezésen és a fantáziánkon múlik.
Krumplifőzelék
Hozzávalók 4
személyre: 1 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 2
evőkanál liszt, 4 pár virsli, só, 1
kiskanál szárított, morzsolt petrezselyemzöld, ízlés szerint só, ételízesítő.
Elkészítése: Az
olajat felhevítjük, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott
hagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, gyakran
megkavarva sütjük egy keveset, majd fűszerezzük, megszórjuk a
petrezselyemzölddel, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Amikor majdnem kész,
beletesszük a karikára vágott virslit is.Addig rotyogtatjuk még, amg a virsli
is megfő. Ha szereti a család választhatunk jó fűszeres virslit is, még
ízletesebb lesz a főzelék. A tejfölt
kikavarjuk a liszttel és kevés vízzel, végül besűrítjük vele a főzeléket.
40dkg krumpli?
VálaszTörlés