Nagyon szeretem a sárgarépát, nem csak a levesben, hanem nyersen salátába reszelve, vagy akár köretként is. Amikor időhiány van, fagyasztott répát is szívesen felhasználok, pillanatok alatt finom köret lesz belőle.
Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fagyasztott bébirépa,
1 dl olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 4 szelet
sertéscomb, 4 szelet csirkemell, 4 evőkanál füstölt túró, kevés bors, 1 dl
húsleves, zöldfűszerek ízlés szerint.
Elkészítése: Egy megfelelő nagyságú lábasba töltjük
az olaj felét, rátöltjük a fagyos répát és takaréklángon, lefedve 40 percig
pároljuk. Megkóstoljuk, ha eléggé puha megsózzuk és megszórjuk a
petrezselyemzölddel. A disznóhúst kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órán át
pihentetjük. Ráfektetjük a csirkemellszeletet, megsózzuk, megszórjuk
zöldfűszerekkel , ráteszünk egy evőkanál túrót, feltekerjük és fogpiszkálóval
összetűzzük. A tekercseket minden oldalukon forró olajban pirosra sütjük, majd
felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. Mikor kész, eltávoltjuk a
fogpiszkálókat, és a párolt répával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése