Mi is lehetne finomabb, mint egy jó kis tojáslepény, főleg ilyenkor, amikor ennyi zöld kínálja magát?
Szafaládés tojáslepény
Hozzávalók 2 személyre: 1 pár szafaládé, 4 tojás, 2
szelet kenyér, csipetnyi só, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 2 evőkanál
olaj.
Elkészítése: A kenyeret apróra tördeljük és egy
keverőtálba tesszük. A tojásokat felverjük, ráöntjük a kenyérre és hagyjuk,
hogy alaposan beszívja, majd megsózzuk, hozzákeverjük a petrezselyemzöldet. Egy
alaposan kiolajozott serpenyőbe töltjük,
a tetejét szépen kirakjuk a karikára vágott szafaládéval. Megsütjük az alját,
majd ráborítunk egy másik serpenyőt és ennek segítségével megfordítjuk és a
másik felét is megsütjük. Felszeleteljük, teljes kiőrlésű bagettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése