Egy kis csípős mindig jól jön...
Csípős aprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 kisebb csípőspaprika, 3 evőkanál olaj, 3
evőkanál paradicsompüré, só, bors, A rizskörethez: 12 dkg rizs, 2 evőkanál
olaj, 1 teáskanál ételízesítő.
Elkészítése: Az olajat
felforrósítjuk, fehéredésid pirítjuk benne a rizset, majd felöntjük 4 dl
vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, fedő alatt, mérsékelt lángon 25 percig
főzzük. Fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. A hagymát megtisztítjuk, a
csípőspaprikát felkarikázzuk és az olajjal együtt összeturmixoljuk. Serpenyőbe
töltjük, kissé megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott húst,sózzuk,
borsozzuk, kavargatva puhára sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét is, jól összekavarjuk. Egy kis pudingostál segítségével
kiadagoljuk a rizset a tányérokba: a riset a tálkába halmozzuk, jól
lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk. A csípős pecsenyét a rizshalom tetejére
rendezzük. Vigyázzunk, ne adjunk túl sok pecsenyét a rizshez, met nagyon
cssípős.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése