Színes zöldségfelfújt
Van az úgy, hogy az ember belenéz a hűtőbe, és elsőre úgy tűnik: semmi sincs otthon. Aztán mégis akad valami a mélyhűtőben – nálam például mindig van egy zacskó vegyes zöldség, ami levesbe, köretnek is jó szolgálatot tesz. Ehhez jön pár szem krumpli, néhány tojás és egy kevés sajt, amit reszelve szoktam tartani, mert szinte minden ételt feldob. Nos, ezekből állt össze ez a színes, ízes felfújt, nem csupán vacsora: játék a színekkel, kényeztetés az ízekkel, és egy kis győzelem is, amikor a „nincs otthon semmi” átalakul egy illatos, színes csodává.
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg krumpli, 10 dkg reszelt sajt, 4 tojás, 20 dkg fagyasztott vegyes zöldség, só, bors.
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük 5 dkg reszelt sajttal, 1 tojással, sóval és borssal, majd sima masszává dolgozzuk.
A fagyasztott zöldséget lobogó sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük – a főzőlevet érdemes félretenni, később felhasználható levesekhez, mártásokhoz.
Egy magas falú, sütőpapírral bélelt hőálló tálba belesimítjuk a krumplimasszát, és a kanál hátával az oldalára is felhúzzuk, hogy kosárkát formázzon. A töltelékhez összekeverjük a zöldségeket, 5 dkg reszelt sajtot és a maradék 3 tojást, majd a krumpliágyba simítjuk.
Előmelegített, forró sütőben (200 °C) kb. 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése