Illatos csirkeszárny- érzékek ünnepe

Ezer forint alatt húst is vásárolhatunk, méghozzá nem is akármilyet: az egyik legfinomabb falatot, csirkeszárnyat. S ha már megvan akár úgy is elkészíthetjük, hogy kívül ropogós, belül szaftos maradjon, a tányérunkon illatozzon. Tettem erre egy próbát, igyekeztem a lehető legkevesebb erőbevetéssel cílba érni, panírozás nélkül.

Fűzseres zsemlemorzsában sült csirkeszárny



Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg csirkeszárny, 2 evőkanál olívaolaj, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál pirospaprika, csipetnyi őrölt bors, 4 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkászítése: A csirkeszárnyat leforrázzuk, leszűrjük, majd 2-3 rend hideg vízben jól átmossuk. Közben ledörzsöljük róla az esetleges tollmaradványokat, hogy legyen a bőr szép tiszta. Egy tálban ősszekeverjük az olajat a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. 



Egy tepsik sütőpapírral kibélelünk. A csirkeszárnyakat egyesével bedörzsüljük a fűszeres zsemlemorzsával, a tepsibe sorakoztatjuk.



 Középfokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Ka szükséges félidőben meg is fordíthatjuk a szárnyakat, hogy mindkét oldala szép piros legyen legyen.

Én körteszeletekkel, citromfűlevelekkel tálaltam, mert éppen volt otthon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk