Gomba, selymes szószban

A gomba nagy kedvence a családunknak. Mindenféle gombát szeretünk, de a leggyakrabban a termesztett csiperkéhez jutunk hozzá. Egy adagot meg lehet vásárolni ezer forint alatt, illik tehát a projektembe. Meg persze az asztalunkra is, jó étvággyal fogyasztottuk el ezt a kellemes, selymes, ízekben gazdag mártást spagettivel.  

 

Vajas-tejszínes gombamártás



Hozzávalók 2 személyre: 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 50 dkg csiperke, 5 dkg vaj,1 dl félédes fehérbor,  2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld, 2 evőkanál reszelt sajt.

Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. Megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát, hagyjuk, hogy egy kevés levet eresszen, majd beleöntjük a fehérbort, sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Zúzott fokhagymával ízesítjük, beleöntjük a tejszínt, kavargatva besűrítjük, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel. Közben kifőzzük a spagettit is, a mártásba forgatjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk