Gomba, selymes szószban
A gomba nagy kedvence a családunknak. Mindenféle gombát
szeretünk, de a leggyakrabban a termesztett csiperkéhez jutunk hozzá. Egy
adagot meg lehet vásárolni ezer forint alatt, illik tehát a projektembe. Meg
persze az asztalunkra is, jó étvággyal fogyasztottuk el ezt a kellemes, selymes,
ízekben gazdag mártást spagettivel.
Vajas-tejszínes gombamártás
Hozzávalók 2 személyre: 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 50
dkg csiperke, 5 dkg vaj,1 dl félédes fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld, 2
evőkanál reszelt sajt.
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. Megdinszteljük
benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd beletesszük a megmosott,
felszeletelt gombát, hagyjuk, hogy egy kevés levet eresszen, majd beleöntjük a
fehérbort, sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Zúzott
fokhagymával ízesítjük, beleöntjük a tejszínt, kavargatva besűrítjük, majd
megszórjuk a petrezselyemzölddel. Közben kifőzzük a spagettit is, a mártásba
forgatjuk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése