Egy jó kis lecsó mindig jöhet! Hússal még jobb....
Lecsós szelet krumplisalátával
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg fagyasztott
paprika (zöld és piros), 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, 2 szelet
csontos nyakkaraj, 3 dl paradicsomlé, 4 cikk fokhagyma, 30 dkg krumpli.
Elkészíttése: Az olajat felforrósítjuk, a
hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, maj egy tányérra szedjük. A visszamaradó
olajban megpároljuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk
a feldarabolt paprikát, jól összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a
paradicsomlével, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd belefektetjük a
hússzeleteket és 35 percig csendes lángon rotyogtatjuk. Közben vigyázunk, hogy
ne tapadjon oda. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A
hússzeleteket tányérra szedjük, a krumplit összeforgatjuk a lecsóval. A húst a
salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése