Van úgy, hogy a konyhában ott árválkodik a müzli. De aztán megleli léte értelmét.
Müzlitorta befőttel
Hozzávalók: 25 dkg csokis müzlipehely, 1
zacskó vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 tojás, 20 dkg szederbefőtt, 24 dkg cukor.
Elkészítése: A tejet 2 evőkanálnyi kivételével
felforraljuk. A pudingport összekeverjük 4 dkg
cukorral és kikavarjuk a hideg tejjel, majd a fövő tejbe csorgatjuk és
állandóan kavarva besűrítjük. Amikor sűrű, hozzádolgozzuk a tojássárgákat is.
Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a müzlipelyhet. Hagyjuk, hogy a nedvességet
beszívja, majd egy lepénysütő edénybe simítjuk. A szederbefőttet leszűrjük,
majd a pudingos müzlire halmozzuk. A tojásfehérjéket a megmaradt cukorral
kemény habbá verjük, egy keveset adünk hozzá a befőtt levéből is, hogy
rózsaszínűre színezze. A habot rásimítjuk a befőttre, majd 100 fokra melegített
sütőben 25 percig sütjük, amíg a hab kicsit megbarnul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése