Már régóta szemezek a tökmagolajjal, ahányszor elmentem az árus mellett a piacon, gondolkodóba estem, aztán mégis otthagytam. Végül Ildikó barátnőm meglepett egy üvegecskével, miután elragadtatott örömmel kóstoltam nála egy vacsora alkalmával. Azóta szívesen használom salátákba, de van úgy, hogy egyszerűen csak nyalogatom, ízlelgetem.
Zöldhagymás palacsintafalatok reteksalátával
Hozzávalók 4 személyre: 8 dkg liszt, 1 tojás,
1 dl tej, csipetnyi só, kevés ásványvíz, 1 evőkanál olaj, 15 dkg túró, 1 dl
tejföl, 10 dkg sonka, 1 csokor zöldhagymaszár, 8 db. hónapos retek, 1 evőkanál
tökmagolaj.
Elkészítése: A lisztet simára kavarjuk a tojással
és a tejjel, majd megsózzuk és felengedjük annyi ásványvízzel, hogy középsűrű
palacsintatésztát nyerjünk. A masszából 4 palacsintát sütünk. A hagymaszárat és
a sonkát apróra vágjuk, a túrót simára kavarjuk a tejföllel, megsózzuk, majd
hozzáadjuk a feldarabolt hagymát és sonkát, jó alaposan összekavarjuk. Négy
részre osztjuk, megkenjük vele a négy palacsintát, szorosan feltekerjük. A
retket megmossuk, felkarikázzuk. Kiválasztunk négy tányért. Mindegyik közepén
felhalmozzuk a karikára vágott retket, meglocsoljuk tökmagolajjal, köréje
rakjuk a kétujjnyi darabokra vágott palacsintával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése