2021. február 9., kedd

Újragondolt vadászpecsenye

 

Az erdélyi vadászpcsenye azért került a figyelmem középpontjába, mert erdei gomba van benne, amit nagyon szeretek. Sajnos utoljára gyerekkoromban gombásztam, ismerem a gombákat, de nem merem elkészíteni, amit szakértő nélkül szedek le. Nem rég aztán rátaláltam a fagyasztott erdei gomba mixre. Nem olyan, mint a friss, de hasonlít rá. Ráadásul teljesen biztonságos. Ebben az ételben pedig nem is kell dominálnia, csak szépen kiegészíti az ízeket.A hozzá készült köret is pompásan idomul a kompozícióhoz, már-már viszi a fővonalat.

 Újragondolt vadászpecsenye



Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg  tarja, 3 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 dl félédes rozé, 10 dkg fagyasztott erdei gomba mix, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, fél citrom leve, 30 dkg burgonya, 2 evőkanál jó minőségű olívaolaj, 2 evőkanál reszelt parmezán.

Elkészítése: A felkockázott szalonnát egy lábasban megsütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pár percig sütjük majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és a csíkokra vágott húst, jól lepírítjuk, ráöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, mérsékelt hőfokon, fedő alatt 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fagyasztott gombát és ujabb 20 percig pároljuk fedő alatt, néha megkavarjuk, ha szükségesnek érezzük adunk hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen oda. Amikor a hús is meg a gomba is megpuhul, meglocsoljuk a citromlével és a  tejfölben kikavart liszttel besűrítjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk és a karikákat sütőpapírral bélelt tepsin egymás mellé fektetjük. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a parmezánnal és forró sütőben addig piritjuk, míg a sajt egy kis színt kap. Tányérra rendezzük és mellé tálaljuk az elkészült vadászpecsenyét. Friss, apróra vágott kaporral is megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...