2021. február 10., szerda

Illatos brokkoli

 Erre a címre sokan felkaphatják a fejüket, mert a brokkoli inkább büdös, mint illatos... Ha a lányomat kérdezi valaki, boztosan számos érvet felhoz majd a csaj, hogy ezt alátámassza. Nincs is a családunkban a brokkolinak népes rajongótábora... Én mégis szeretem. S ha már büdös, dobtam rá egy kis gorogonzolát, hadd legyen még karakteresebb az illat. Na meg prosciuttót, ezt utóbbit csak azért, mert szeretem.

Illatos brokkoli




Hozzávalók: 20 dkg brokkoli (úgy saccolom anny lehet egy szép, friss, zöld brokkoli), 10 dkg gorgonzola, 5 dkg vaj, 10 dkg prosciutto.

Elkészítése: A megtisztított, rózsáira szedett borkkolit, 8 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Ha a főzővízbe teszünk egy késhegynyi szódabikarbónát, megőrzi harsogó zöld színét. A vajat belemorzsoljuk egy hőálló tálba, ráfektetjük a leszűrt brokkolit, rácsopegetjük a gorgonzolát és a prosciuttót és forró sütőben 15 percig sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Las Vegas casinos, entertainment and sportsbook
    LAS VEGAS (KTNV) — 의정부 출장마사지 There's no word yet when it 고양 출장샵 will open. 부산광역 출장안마 If 당진 출장안마 you've been planning your stay, you'll likely remember 경산 출장샵 that the Las Vegas

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...