2021. február 5., péntek

Csirkehúsos saláta

 

Salátát vagy szendvicset? Mindkettőt!

Amikor a napi programunk nem teszi lehetővé, hogy nyugodt körülmények között megebédeljünk, figyelve az elfogyasztott fogások tápértékére, egészségre gyakorolt hatására, kénytelenek vagyunk beérni valamilyen otthon előkészített harapnivalóval. Leggyakrabban szendvicset készítünk magunknak, mert könnyen csomagolható, pilllanatok alatt elfogyasztható. Ilyenkor gondot okoz, hogy mi kerüljön a szendvicsbe, főleg, ha  a vonalainkra is vigyázni szeretnénk, de ha ügyesen menedzseljük a dolgot, sikerülhet eleget tenni ennek a követelménynek. Töltsük meg olyan  salátával a szendvicsünket, ami tápláló, ugyanakkor egészséges és akár diétás is lehet. Sok függ attól is, hogy milyen pékterméket használunk a szendvics alapjául. Szerencsére a kínálat teljes kiőrlésű zsemlékkel is kényeztet, megeshet, hogy egy kicsit utána kell járni, de mindenképp megéri. Ha nem  szempont a diétázás, akkor bármilyen kereskedelemben fellelhető  zsemlével dolgozhatunk, de magunk is süthetjük, ha biztosra akarunk menni. A zsemlét ketté vágjuk, kiszedegetjük a belsejét és helyére tültjük a salátát, amit így könnyen, akár egy szalvétába is becsomagolhatunk és, amikor időnk engedi, jó étvággyal falatozhatunk belőle.

És mi kerüljön a zsemébe? Ahhoz, hogy egy finom salátát összedobjunk, akár a vasárnapi húslevesben főtt csirkehúst és zöldségeket is felhasználhatjuk, majonézzel, savanyú uborkávai kiegészítve kész is a tápláló saláta.

Csirkehúsos saláta



Hozzávalók: 15 dkg főtt csirkehús, 10 dkg levesben főtt zöldség, 2 tojás, 2 savanyú uborka, 5 dkg reszelt sajt, 3 evőkanál majonéz, só, bors.

Elkészítése: A húst apróra vágjuk és beletesszük egy salátástálba. Hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást és zöldséget, a reszelt sajtot, az apróra vágott uborkát, sózzuk, borsozzuk, belekanalazzuk a majonézt és alaposan összekavarjuk. Az így elkészített salátamennyiség  két zsömle megtöltéséhez lesz elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...