2021. február 3., szerda

A házi az igazi – ínycsiklandó csirkemájkrém

 

A máj fogyasztásáról nagyon megoszlanak a vélemények. Akik mellette foglalnak állást egyenesen azt állítják, hogy az egyik legtáplálóbb étel. Tény és való, hogy nagyon sok B-vitamint tartalmaz, ez az a vitamin, ami jót tesz az immunrendszernek, fontos az idegrendszer számára,  de a hajunk és a bőrünk szépségéhez elengedhetetlen. Ráadásul a csirkemáj annyi fehérjét tartalmaz, mint a csirkemell, ezért a szép, sudár alak elérésében is segítségünkre lehet.  Ha a májkrémet szeretjük inkább érdemes otthon elkészíteni, legalább tudjuk pontosan, hogy mi kerül bele,  elkészítése nem bonyolult, nem időigényes, a végeredmény viszont mennyei! Megfelelően tárolva egy jó darabig eláll.

Ínycsiklandó csirkemájkrém 




Hozzávalók  két 400 g-os üveghez: 1 fej fokhagyma, 15 dkg hasaalja szalonna, 10 dkg zsír, 25 dkg csirkemáj, só, bors, 1 evőkanál köménymag, 1 ág rozmaring (vagy 1 evőkanl szárított, morzsolt).

Elkészítése:

1. A megtisztított fokhagymát egy lábasba tesszük.

2. Hozzáadjuk a bőröstől felkockázott szalonnát, a zsírt és a fűszereket.

3. Mérsékelt hőfokon addig sütjük, míg a felolvadt zsírban a szalonna teljesen átsül. Ez körülbelül 40 percig tart. Közben gyakran átkavarjuk.

4. A csirkemájat megmossuk, lecsepegtetjük és a kisült szalonnához adjuk. A zsír el kell lepje teljesen a májat.

5. Addig sütjük tovább, míg a máj teljesen átsül, a színe rózsaszínből barnára vált át. Ez nagyjából 25-30 percet jelent. Érdemes kivenni egy darabot, kettőbe vágni, hogy megbizonyosodjunk affelől, hogy a belseje is teljesen átsült a májnak.

6. A zsírjából 2 kisebb merőkanálnyit átszűrünk és félretesszük.

7. A többit turmixgépben krémesre turmixoljuk és üvegekbe rakjuk.

8. Az üvegek tetejére rámerjük az átszűrt zsírt és hűvös helyen hagyjuk a zsírt megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...