2021. február 8., hétfő

Kapros zsenge borsóleves

Az igaz, hogy még csak február van, de ahányszor kimegyek a kertbe, a tavasz illatát érzem. Elengedhetetlenül elkísér a konyhába is, tavasszal nagyon szeretem a friss, zsenge zöldfűszereket, közülük is kiemelt helyet foglal el a kapor. Ebben a levesben pedig igazán nagyon domborít. 

 Kapros zsenge borsóleves



Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg zsenge zöldborsó, 15 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 1 csokor zöldkapor, só.

Elkészítése: A borsót és a megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük egy lábasba, ráöntünk 2 l vizet, megsózzuk és mérsékelt hőfokon, fedő alatt puhára főzzük. Szűrőkanállal kivesszük a lábasból a borsó felét, majd a lábasban maradt puha zöldségeket botmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy krémleves éllaga legyen, majd beletesszük a tejszínt és felforraljuk. Visszarakjuk a borsószemeket is, megszórjuk az apróra vágott kaporral, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...