2021. február 6., szombat

Avokádó majonéz

 

Avokádó majonéz

Ha nem szeretnénk a salátánkhoz, szendvicsünkhöz majonézt használni, készítsük el a napjainkban rendkívül felkapott avokádós változatot. Ebben nincs tojás, alapját az izgalmas avokádó képezi, melyre gyakran hivatkoznak szuperélelmiszerként is, nem is csoda, mert mintegy 20 alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, kitűnő rostforrás, egészséges zsírokban és antioxidánsokban gazdag. A fogyókúrás étrendbe is nagyszerűen beilleszthető, az avokádót fogyasztó emberek jóllakottabnak érzik magukat, később éheznek meg újra, mint azok, akik nem avokádóval csillapították éhségüket. A tojás, avokádó, csirkehús kombó egyenesen szuperregelinek számít, ha zsemlébe töltjük mindenképp a teljes kiőrlésű változatot válasszuk.



Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál jó minőségű olívaolaj, fél  citrom frissen facsart leve, só, bors.

Elkészítése: Az avokádót hosszában kettőbe vágjuk, csavarunk egyet rajta, így könnyen ketté válik. Eltávolítjuk a magját, húsát késes aprítóba kanalazzuk, beletesszük a többi hozzávalót is, és krémesre daráljuk. Botmixert is használhatunk, ez esetben az olajat apránként adagoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...