Avokádó majonéz
Ha nem szeretnénk
a salátánkhoz, szendvicsünkhöz majonézt használni, készítsük el a napjainkban rendkívül
felkapott avokádós változatot. Ebben nincs tojás, alapját az izgalmas avokádó
képezi, melyre gyakran hivatkoznak szuperélelmiszerként is, nem is csoda, mert
mintegy 20 alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, kitűnő rostforrás,
egészséges zsírokban és antioxidánsokban gazdag. A fogyókúrás étrendbe is
nagyszerűen beilleszthető, az avokádót fogyasztó emberek jóllakottabnak érzik
magukat, később éheznek meg újra, mint azok, akik nem avokádóval csillapították
éhségüket. A tojás, avokádó, csirkehús kombó egyenesen szuperregelinek számít,
ha zsemlébe töltjük mindenképp a teljes kiőrlésű változatot válasszuk.
Hozzávalók: 2
db érett avokádó, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál jó minőségű olívaolaj, fél citrom frissen facsart leve, só, bors.
Elkészítése: Az avokádót
hosszában kettőbe vágjuk, csavarunk egyet rajta, így könnyen ketté válik.
Eltávolítjuk a magját, húsát késes aprítóba kanalazzuk, beletesszük a többi
hozzávalót is, és krémesre daráljuk. Botmixert is használhatunk, ez esetben az
olajat apránként adagoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése