A gomba sokféleképpen elkészíthető. Mi nagyon szeretjük, hamar megkedveltük ezt a kenyérre kenhető változatot is.
Gombakrém
Elkészítése: A gombát megmossuk, szárastól felszeleteljük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lecsepegtetett gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd egyenként ráütjük a tojásokat. Idónként megkavarva addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.Levesszük a tűzről. Amikor kihűl, késes aprítóban krémesre aprítjuk vagy kétszer-háromszor átdaráljuk. Frissen, kenyérre kenve tálaljuk. Ha marad belőle letakarva tároljuk, mert könnyen megbarnul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése