Van, amit soha nem lehet megunni. Ilyen például a krumplileves. Persze azért néha fel lehet dobni egy kicsit...
Tejszínes, kapros krumplileves
Hozzávalók 4
személyre: 4 közepes méretű újkrumpli, 4 szelet császárszalonna, 2 dl tejszín,
1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 kisebb csokor zöldkapor, só, ételízesítő.
Elkészítése: A
császárszalonnát csíkokra vágjuk. Egy kisebb fazékban felhevítjük az olajat,
beletesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, négybe
vágott krumplit is, kissé sütjük, majd 1 pohár vízzel felöntjük és fedő alatt
lassú tűzön főzzük. Amikor a krumpli megpuhul, sóval, ételízesítővel ízesítjük,
felöntjük 1 liter vízzel és felforraljuk. Aikor felforrt, beleadjuk a
tejszínnel elkavart lisztet, az apróra vágott kaprot, az újraforrástól számítva
1-2 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése