A túrós gombóc nálunk kultikus csemege. Bevallom, már unom kissé, a következő recept egy jó alternatíva, bár kicsit munkásabb.
Túrós egérke
Hozzávalók: 25 dkg
túró, 5 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojás, só, 4 dl olaj.
Elkészítése: A
túrót keverőtálba tesszük, jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd apránként a lisztet
is. Megsózzuk, beledolgozzuk a tojás sárgáját, alaposan kidolgozzuk, végül a tojás kemény habbá vert fehérjét is
beleforgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd evőkanál
segítségével beleszaggatjuk a tésztát és kisütjük. Konyhai papírtörlőre
szedjük. Forrón tálaljuk, savanykás lekvárt kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése