Naná, hogy itt az ősz... De azért még nem kell lemondani a sörről. Sőt! Ne csak igyuk, együk is!
Sörös gulyás
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos sertéshús, 1 kg
krumpli, 2 húsos zöld paprika, 2 fej
hagyma, 2 evőkanál zsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál
pirospaprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 5 dl sör.
Elkészítése: A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk,
beleszórjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd
beletesszük a kockára vágott paprika és alaosan összesütjük. A megmosott,
letörölgetett húst is beletesszük, jól megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk,
paprikával ízesítjük, felöntjük 2 dl sorrel és fedő alatt, közepes lángon 30
percig főzzük. Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a krumplit, a félig
megpuhult húshoz adjuk, alaposan összesütjük. Megszórjuk az őrölt köménnyel,
felöntjük a többi sorrel, ha szükséges még annyi vizet adunk hozzá, hogy
ellepje és készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése