2013. szeptember 3., kedd

Egészségsaláta

Nem vagyok nagy tofurajongó, de ritkán kedvet kapok rá és olyankor beszerzek egy dobozzal. Ha már megvettem akkor gondolkodtam is, hogyan tehetnám érdekesebbé. Ez lett belőle.

Egészségsaláta


Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes méretű paradicsom, 25 dkg tofu, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál szezámmag.

Elkészítése: A paradicsomot megmossuk és vékonyan felszeleteljük, majd belehelyezzük egy salátátálba. A tofut kivesszük a dobozból, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk és a salátástálba szórjuk.  Az egészet meghintjük a szárított bazsalikommalés a szezámmaggal, ráreszeljük a fokhagymát és vigyázva, hogy a hozzávalók ne törjenek össze, összerázzuk. Jól lehűtve tálaljuk, kitűnő uzsonna egy forró nyári délutánon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...