Nagyon hamar elkészíthető, aromás fogás, amit a fokhagymás fűszervaj igazán különlegessé tesz. A frissen sült hús mellé kínált köret elkészítése talán több időbe kerül.
Fűszervajas
pecsenye
Hozzávalók 4
személyre: 8 szelet csont nélküli nyakkaraj, 5 dkg vaj, 10 dkg fokhagymás
fűszervaj, só, bors. A körethez: 8 közepes méretű burgonya, 1 csokor
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben
felolvasztjuk a vajat és hirtelen kisütjük benne a hússzeleteket , tálra
szedjük és melegen tartjuk. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük,
meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Tálra rendezzük a köretet, melléfektetjük a
húsokat. A burgonyát megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A hússzeletekre egy-egy karika fűszervajat
fektetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése