2013. szeptember 14., szombat

Gombás galuska


Imádjuk a galuskát. Leginkább marhapörkölthöz szoktam készíteni köretnek. Ez a változat azonban önmagában is megállja  a helyét és elkészíteni sem nehéz. 

Gombás galuska


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 2 dl tejföl,5 dkg vaj,  5 dkg reszelt sajt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A gombát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A megtisztított hagymát forró olajban megpároljuk majd hozzáadjuk a gombát is, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és 8-10 percig pároljuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk és annyi vizet adva hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen simára kavarjuk. Hozzákeverjük a kihűlt párolt gombát is, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Kifőzzük, felolvasztott forró vajba szedjük, jól összeforgatjuk. Tejföllel meglocsolva, apróra vágott petreselyemzölddel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...