Imádjuk a galuskát. Leginkább marhapörkölthöz szoktam készíteni köretnek. Ez a változat azonban önmagában is megállja a helyét és elkészíteni sem nehéz.
Gombás galuska
Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 teáskanál
ételízesítő, 2 dl tejföl,5 dkg vaj, 5
dkg reszelt sajt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
gombát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A megtisztított hagymát forró
olajban megpároljuk majd hozzáadjuk a gombát is, sózzuk, borsozzuk,
ételízesítővel ízesítjük és 8-10 percig pároljuk. A lisztet tálba tesszük,
hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk és annyi vizet adva hozzá, hogy nokedlitészta
sűrűségű legyen simára kavarjuk. Hozzákeverjük a kihűlt párolt gombát is, majd
forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Kifőzzük, felolvasztott forró vajba
szedjük, jól összeforgatjuk. Tejföllel meglocsolva, apróra vágott
petreselyemzölddel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése