Virágzó nyári ízélmények: Karfiolkrém recept
A nyár nemcsak a napsütésről, hanem a friss, ízletes zöldségekről is szól. A piac standjai roskadoznak a színes kínálattól, és a friss karfiol is gyakran ott csücsül a kosarakban. Ha egy könnyű, krémes, mégis laktató nyári fogásra vágysz, próbáld ki ezt a karfiolkrém receptet – pirítós kenyérrel igazi nyári kedvenc lesz.
Karfiolkrém
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg karfiol, 2 nagyobb burgonya,
1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál apróra
vágott kapor, só, bors, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A rózsáira szedett karfiolt hideg vízben kevés sóval feltesszük főni, amikor kész leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós. A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk. A meghámozott hagymát apróra vágjuk, egy szűrőbe tesszük, hideg vízzel alaposan átöblítjük és hagyjuk lecsepegni. A kihűlt karfiolt apróra vágjuk, a burgonyát lereszeljük, salátástálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Egy másik tálkában a majonézt összekeverjük a tejföllel, a kaporral, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk, majd a zöldségekre töltjük és jól összekeverjük. Pirítós kenyérrel kínáljuk.
Tipp
Ez a karfiolkrém pirítóshoz nemcsak könnyű vacsora, hanem piknikre vagy grillparti mellé is tökéletes választás. Ha még frissebb ízre vágysz, citromlével is feldobhatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése