A churros vagy egyes számban churro, spanyol
édesség, olyasmi, mint a mi csörögénk. A forró olajban kisütött
tésztarudacskákat fahéjas cukorba kell forgatni. Gyorsan elkészül és nagyon
finom. Spanyolországban leginkább a téli hónapokban fogyasztják és gyakran
forró italokat, például kakaót szolgálnak fel mellé.
Churros
Hozzávalók egy közepes adaghoz: 12 dkg vaj, 2,5 dl víz, fél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 16 dkg liszt, 2 tojás. A sütéshez: 0,5 l olaj. A kisült tésztát édesíteni: 3 evőkanál finomra darált cukor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
1. A vizet, a vajat a sót és a cukrot egy
nyeles edényben feltesszük a tűzhelyre és azzdig forraljuk, míg minden elolvad.
2. Beleszórjuk a lisztet s gyors mozdulatokkal
összekavarjuk. Egy nagy tésztagombóc lesz belőle.
3. Levesszük a tűzhelyről, langyosra hűtjük,
majd beleütjük a tojásokat és jól összekavarjuk.
4. A masszát egy műanyag zacskóba töltjük. Használhatunk a zacskó helyett tortadíszítő zsákot vagy eszközt is, a nyílás ne legyen túl nagy.
5. Az olajat felforrósítjuk és a zacskó
kivágott sarkán át belenyomjuk a tésztát, kb. 10 cm hosszú kis rudacskák
formájában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése