2020. január 16., csütörtök

Káposztás fasírt

Érdemes arra vigyázni, hogy vitamindús, tápláló ételeket fogyasszunk, hiszen egyre üresebben a szervezetünk vitaminraktárai, ráadásul a kedvünk sem éppen derűs ebben az időszakban. Szerencsére számos olyan alapanyagból válogathatunk most is, ami minden kívánalomnak megfelel. A sok közül én most a káposztát emelném ki, mert könnyen beszerezhető, piacon, áruházban, kiboltban egyaránt kapható és egy jó nagy fej beszerzésével többféle étel elkészítésére lehetőségünk nyílik. Jótékony hatásairól szinte mindent tudunk, kiemelném immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatását, és természetesen mindenképpen meg kell említenem azt is, hogy a fogyókúrázók egyik leghűségesebb szövetségese.


Káposztás fasírt


Hozzávalók 16 darabhoz: 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg apróra vágott káposzta, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd beletesszük a káposztát is és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd apránként beledolgozzuk a zsemlemorzsát is. Hagyjuk egy órán át állni a masszát, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és ezeket forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük.
Forró levegős fritőzben is készíthetjük, ez esetben a gombócokat gazdagon bezsírozott kézzel formázzuk. Magas fokozaton 20 perc alatt átsül. A sütési idő felénél érdemes a kosarat megrázogatni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...