Érdemes arra vigyázni, hogy vitamindús, tápláló
ételeket fogyasszunk, hiszen egyre üresebben a szervezetünk vitaminraktárai,
ráadásul a kedvünk sem éppen derűs ebben az időszakban. Szerencsére számos
olyan alapanyagból válogathatunk most is, ami minden kívánalomnak megfelel. A sok
közül én most a káposztát emelném ki, mert könnyen beszerezhető, piacon,
áruházban, kiboltban egyaránt kapható és egy jó nagy fej beszerzésével többféle
étel elkészítésére lehetőségünk nyílik. Jótékony hatásairól szinte mindent
tudunk, kiemelném immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatását, és természetesen
mindenképpen meg kell említenem azt is, hogy a fogyókúrázók egyik leghűségesebb
szövetségese.
Káposztás fasírt
Hozzávalók 16 darabhoz: 15 dkg darált
sertéshús, 15 dkg apróra vágott káposzta, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 1 fej hagyma,
4 cikk fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A darált húst tálba
tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd
beletesszük a káposztát is és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük,
majd apránként beledolgozzuk a zsemlemorzsát is. Hagyjuk egy órán át állni a
masszát, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és ezeket forró olajban
kisütjük. Papírtörlőre szedjük.
Forró levegős fritőzben is készíthetjük,
ez esetben a gombócokat gazdagon bezsírozott kézzel formázzuk. Magas fokozaton
20 perc alatt átsül. A sütési idő felénél érdemes a kosarat megrázogatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése