A rántott, grillezett sajt íze semmihez sem
mérhető. Így teljesen érthető, hogy családunk nagy kedvence. A forró levegős
fritőzben akár hússal kombinálva is készíthetjük. Az étel titka a jó
sajtválasztás. Én a ciprusi Halloumi sajtot választottam, ami nagyobb
bevásárlóközpontokban kapható. Ez egy félig kemény, nem édesített sajt, amely
készülhet juh-, tehén- és kecsketej variációkból. Mivel a halloumi magasabb
olvadásponttal rendelkezik, mint számos sajtfajta, nagyszerű a grillezéshez
vagy a serpenyőben való pirításhoz, mivel a széleit barnára süthetjük, anélkül,
hogy túlságosan megpirulna. Ha nem áll rendelkezésre a Halloumi, használhatunk
enyhén sózott telemeát is.
Sült sajtos csirkemell
Hozzávalók 2 személyre: 1 csirkemell, 15 dkg
Halloumi sajt, só, bors, 1 evőkanál olaj, egy marék dió, 1 kisebb kápia paprika, 1
teáskanál provancei fűszersó.
Elkészítése: A csirkemellet négy szép szeletre
vágjuk. A sót, borsot, olajat összekeverjük , majd jól bedörzsöljük vele a
hússzeleteket. A fritőz kosarába rakjuk a húst és a legmagasabb hőfokon,
legalább kétszer átfordítva 20 percig sütjük. Mikor jól átsült, a hússzeletekre
tesszük a vékonyra szeletelt sajtot és újabb 10 percig sütjük. Ezalatt a sajt
is jól átsül, de nem olvad meg. Amikor kész, megsórjuk a fűszersóval. Kápia
parikával díszítve, dióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése