2020. január 15., szerda

Fokhagyma krémleves



Fokhagyma krémleves



Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb burgonya, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejszín, só, 1 dl húsleves.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi vízben, amennyi jól ellepi, feltesszük főni. Amikor felforr, hozzáadjuk amegpucolt fokhagymát is, mérsékelt lángon, fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük. Felöntjük a húslevessel, újraforraljuk, botmixerrel pürésítjük.Habvverővel állandóan kevergetve beletöltjük a tejszínt és újra felforraljuk. Forrón tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...