2019. november 2., szombat

Sütőtökös zellerkrémleves



Az ősz hűvösében egy forró, ízében és illatában kényeztető krémlevesre van szükségünk. Válasszuk bátran alapanyagul a zellert, melynek rendkívül magas a magnéziumtartalma és a sütőtököt, amely magába zárta a napsugarakat és velük együtt a D-vitamint. A kettő együtt egészségünkre is jótékony hatással lesz.

Sütőtökös zellerkrémleves 


Hozzávalók 2 személyre: 1 közepes méretű zellergumó, 15 dkg sütőtök, só, 2 db. füstölt ízesítésű leveskocka, 1 dl tejszín vagy nagyon zsíros tejföl, 4 szelet bacon, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű.
Elkészítése:
1. A sütőtököt négybe vágjuk és a darabokról levágjuk a magházas részt.
2. A zellert is meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a tökkel együtt fazékba tesszük.
3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, hozzáadjuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük.
4. Amikor a zöldségek megpuhulnak, kakukkfűvel ízesítjük, ujraforraljuk.
5. Botmixerrel pürésítjük és víz hozzáadásával a kíánt sűrűségre hozzuk.
6. Beletesszük a tejszínt és állandóan kavargatva felforraljuk. Sült baconnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...