Az ősz hűvösében egy forró, ízében és
illatában kényeztető krémlevesre van szükségünk. Válasszuk bátran alapanyagul a
zellert, melynek rendkívül magas a magnéziumtartalma és a sütőtököt, amely
magába zárta a napsugarakat és velük együtt a D-vitamint. A kettő együtt
egészségünkre is jótékony hatással lesz.
Sütőtökös zellerkrémleves
Hozzávalók 2 személyre: 1 közepes méretű
zellergumó, 15 dkg sütőtök, só, 2 db. füstölt ízesítésű leveskocka, 1 dl
tejszín vagy nagyon zsíros tejföl, 4 szelet bacon, csipetnyi szárított,
morzsolt kakukkfű.
Elkészítése:
1. A sütőtököt négybe vágjuk és a darabokról
levágjuk a magházas részt.
2. A zellert is meghámozzuk, feldaraboljuk,
majd a tökkel együtt fazékba tesszük.
3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi,
megsózzuk, hozzáadjuk a leveskockát és fedő alatt puhára főzzük.
4. Amikor a zöldségek megpuhulnak, kakukkfűvel
ízesítjük, ujraforraljuk.
5. Botmixerrel pürésítjük és víz hozzáadásával
a kíánt sűrűségre hozzuk.
6. Beletesszük a tejszínt és állandóan kavargatva
felforraljuk. Sült baconnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése