A zacskós chipszek remek alternatívája.
Gyorsan, egyszerűen készül a forró levegős fritőzben és a fűszerezésben mindenki a saját ízlése szerint
járhat el. Nálunk a provancei fűszersó a nagy kedvenc, fokhagymás
mártogatóssal, vagy enyhén füstölt barbecue szósszal.
Aromás, ropogós burgonyaszirom
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 2
teáskanál olívaolaj, 1 evőkanál provancei fűszersó, 8 cikk fokhagyma, 1 dl
tejföl, só.
Elkészítése: A burgonyát héjastól alaposan
megmossuk és uborkavágóval vékony szeletekre vágjuk. Rálocsoljuk az olajat és
jól összeforgatjuk. Vékony rétegben, több fordulóban a fritőz kosarának aljára
rendezzük és a legmagasabb hűfokon, gyakran rázogatva 10 perc alatt ropogósra
sütjük. Tányérra szedjük, megszórjuk a fűszersóval. A fokhagymás mártogatóshoz
a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd összekeverjük a sóval és a
tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése