A rántott karfiol nálunk nagy kedvenc. Mióta
forró levegős fritőzben készül a macera is nagyon kevés vele, így gyakran kerül
az asztalra.
Karfiol sörtésztában
Hozzávalók:
1 fej karfiol, 2 tojás, 14 dkg liszt, 1, 25 dl sör, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1 citrom leve, só, 3
evőkanál olaj.
Elkészítése: A karfiolt rozsáira szedve sós
vízben megmossuk. 1 csokor petrezselymet finomra vágunk, elkeverjük 1 citrom
levével, a karfiolra locsoljuk, összeforgatjuk, és fél órát állni hagyjuk. A
sörtésztához a elkeverjük a lisztet a sörrel, 3 evőkanál olajjal és 2
tojássárgával. A tojásfehérjét habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába. A
sütéshez a fritőz kosarát megkenjük olajjal, hogy a tésztába forgatott
karfiolrózsák ne ragadjanak bele. A kosár aljára rendezzük a tésztába mártott
karfiolrózsákat, 20 perc alatt közepes
hőfokon, közben legalább háromszor megrázogatva ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése