A zsenge zöldborsó ilyenkor nyár elején
szívesen látott venég a kkonyhában, hiszen finom és egészséges. Készülhet
belőle leves, főzelék, vagy akár szendvicskrém is. A szép zöld szendvicseket
pedig friss zöldségekkel díszíthetjük.
Zöldborsókrém
Hozzávalók: 20 dkg zöldborsó, 20 dkg konzerv
csicseriborsó, 10 dkg vaj, csipetnyi só és bors.
Elkészítése: A zsenge zöldborsót nyhén sós
vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A csicseriborsóval és a vajjal
együtt keverőgépbe vagy késes aprítóba tesszük, sózzuk, borsozzuk és krémesre
keverjük. Kenyérből különböző formákat szúrunk ki, erre halmozzuk a borsókrémet
jó vastagon és színes, nyár eleji zöldségekkel díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése