Ismét a lassúfőzőt nyüstölöm...
Töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes méretű
burgonya, 2 szál sárgarépa, 50 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 1 tojás, 1
teáskanál só, 1 csapott teáskanál bors, 1 zellerlevél, 1 paprika, 3 dl
paradicsomlé, 1 fej fokhagyma, 2 kisebb fej hagyma.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és
hosszában kettévágjuk, majd a belsejét jó mélyen kikaparjuk. A kikapart
törmeléket nem dobjuk el, félretesszük. A sárgarápát, hagymát, fokhagymát
megpucoljuk és megmossuk. A húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a megmosott
rizst, a sót, borsot, tojást és jól összegyúrjuk.
A zöldségeket és a burgonyatörmeléket a
lasúfőző aljára tesszük, majd a kivájt burgonyákat megtöltjük a húsos masszával
és szépen a zöldségekre helyezzük. Ha megmarad a masszából dió nagyságú
gombócokat készítünk, belehelyezzük azokat is az edénybe. Beletesszük a
zellerlevelet és a megmosott, kicsumázott paprikát, beletöltjük a
paradicsomlevet és annyi vizet, hogy ellepje a szilárd összetevőket. Lefedjük
és 6 órán át magas fokozaton hagyjuk elkészülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése