A fasírt mindenki kedvence, talán azt kivéve,
aki készíti. A forró olajban sülő mennyei húslabdák ugyanis átható szaggal
töltik meg a házat. Ezen lehet szelídíteni: készítsük a fasírtot sütőben! Így
sokkal egészségesebb, finomabb és szag helyett illat lengi be a lakást.
Fasírt? Igen! Szag? Nem!
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 1 fej
hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 teáskanál só, 1
csapott teáskanál őrölt bors.
Elkészítése: A darált húst keverőtálba
tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, a nagyon apróra vágott hagymát, hozzáreszeljük
a fokhagymacikkeket, végül beleszórjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket és jól
összegyúrjuk. Hagyjuk egy órán át pihenni, majd diónyi gombócokat formázunk a
masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük ezeket. Forró sütőben 20
percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, megfordítjuk a gombócokat és újabb 20
percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése