Az avokádóban 20 különféle vitamin és ásványi
anyag található, nem csoda hát, ha egyfajta szuperélelmiszerként is szoktak rá
hivatkozni. Bár nem őhonos konyhakerti növény erre mifelénk, manapság már
szinte minden zöldségkereskedésben kapható. Érdemes megkóstolni, akár a
körözöttbe csempészve is.
Körözött, a nagy kedvenc – avokádós modern változat
Hozzávalók: 30 dkg túró, 2 avokádó, 1 fej
hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál pirospaprika, csipetnyi
bors, csipetnyi őrölt köménymag. A díszítéshez kápia paprika, koktélparadicsom.
Elkészítése: Az avokádót hosszában bevágjuk a
magjáig, majd a két felet ellenkező irányba csavarjuk, szétválasztjuk.
Kivesszük a magot és a húsát késes aprítóba kanalazzuk. Hozzáadjuk a
feldarabolt hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, krémesre daráljuk. A
túrót villával szétnyomkodjuk hozzáadjuk a pirospaprikát, majd simára kavarjuk
az avokádókrémmel. Apró kenyérszeletekre kenve kápia parika darabokkal és
koktélparadicsommal díszítve kínáljuk. Akár szendvicsbe is kenhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése