A
magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a sertés húsa. Sokan ódzkodnak a
fogyasztásától, pedig a sertéshús elsődleges fehérjeforrást jelent az ember
számára.
A sertés sovány húsrészei - megfelelő
konyhatechnológiai eljárást alkalmazva - az egészséges életmód részei
lehetnek. Az állatnak szinte minden porcikájából készül valamilyen
jellegzetes finomság, mégis az egyik legkedveltebb része a comb, mely egy
nagyobb összefüggő izomtömeg. Zsírtartalma általában nem magas, 22% körüli.
Miért is ne mehetne egy jó kis vasárnapi levesbe?
Sokzöldséges sertésragu leves
Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg sertéscomb, 1
fej hagyma, 1 evőkanál zsír,10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyengyökér, 5 dkg
karalábé, 5 dkg zellergumó, 2 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanálnyi szárított
tárkony.
Elkészítése: A húst megmossuk és kis kockákra
vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A zsírt egy fazékban
felolvasztjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát,
beletesszük a húst és a zöldségeket, 10 percig, gyakran kavargatva, mérsékelt
hőfokon sütjük. Súzzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és addog főzzük, míg minden
alkotóeleme puha nem lesz. Beleöntjük a tejszínt, megszórjuk a tárkonnyal és
állandóan kavargatva felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése