Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagyon szeretem, levesben, sütve, főve, bundázva, mindenképp. Főzni is szeretek belőle, mert minden alkalommal elámulok a szépségén.
Csirkehúsos karfiol
Hozzávalók 4 személyre: 0,5 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 20
dkg csirkemell, 30 dkg rózsáira szedett karfiol, só, bors, 2 dl tejföl, 1
csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne
a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott húst és
állandóan kavargatva fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a
karfiolt, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd fedő alatt, mérsékelt
hőfokon 20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a
tejfölt, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése