A sajttal töltött tarja nagy kedvenc nálunk, még a gyermekem is szívesen megeszi, imádja, ahogy a rántott húsból előbuggyan az olvadt sajt. Mi is nagyon szeretjük, ezúttal zsemlemorzsa helyett hajdinapehelybe forgattam, amit egyszer hirtelen felindulásból megvettem a bioboltban és nem használtam. Van egy érdekes íze, de nekünk bejött.
Hajdinapehelyben rántott töltött tarja
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 4 szelet
szendvicssajt, 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 4
evőkanál hajdinapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hússzeleteket alaposan kipotyoljuk és kettőbe
vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal. A két darab közé teszünk egy szelet szendvicssajtot,
egymásra borítjuk. A lisztet összekeverjük a maradék sóval és a borssal.
Beleforgatjuk a sajttal töltött hússzeleteket, majd tojásba, hajdinapehelybe
forgatjuk és forróolajban ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése