Nagyon szeretem a meggyet. Gyerekkoromban egyenest a fáról
ehettem és ettem is nagyon szívesen. Mostanában csak a piacon jutok hozzá, vagy
egy kedves ismerősöm, barátom jóvoltából, akinek gyönyörű, szeretettel
gondozott kertjében meggy is érik a többi finomság között. Bár nem vagyok nagy
süti rajongó, olyan egyszerűnek tűnt ez a recept, hogy elkészítettem és nem
bántam meg. Az utolsó morzsáig elfogyott. Meggy helyett bármilyen
idénygyümölccsel elkészíthető.
Meggyes piskóta
Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 20 dkg cukor, 2dkg vaníliás
cukor, 4 tojás, 1 dl olaj, 1 dl tej, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg
magozott meggy.
Elkészítése: A feltört tojásokat egy keverőtálba tesszük,
hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, jól összekavarjuk. Apránként beledolgozzuk
az olajat, majd a tejet, végül a sütőporral elkavart lisztet. sütőpapírral
bélelt tepsibe töltjük a masszát, majd megszórjuk a lisztben megforgatott
magozott meggyel, kicsit belenyomkodjuk a gyümölcsöt a masszába. 175C fokra
felmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Még forrón megszórjuk
porcukorral, de csak kihűlés után szeleteljük fel. Akár 3 napig is frissen
eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése