A virsli mindig tartalmas harapnivaló, még akkor is, ha
feldolgozott húsféle és nem a legegészségesebb fajtából való. Egy kis
fondorlattal mutatós ételt is varázsolhatunk belőle. Nekünk nagyon bejött.
Rántott virslinyárs
Hozzávalók 4 személyre: 4 pár enyhén füstölt virsli, 40 dkg
krumpli, 1 csokor metélőhagyma, só, bors, 15 dkg mozzarella, 4 dkg liszt, 2
tojás, 4 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj a sütéshez, 8 hurkapálca.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk,
villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott
metélőhagymát és jól összekavarjuk. A virslik egyik végét levágjuk. A másik
végét bemetsszük 2 cm mélyen úgy, hogy 4 szára legyen. Belenyomjuk a
hurkapálcát, annyira, hogy a másik felén előbukkanjon. Az előbukkanó hegyre
tűzünk 1 mozzarella kockát. Minden így előkészített virslit 20cm hosszú, 10 cm
széles fólialapra fektetünk. Az összetört krumplit 8 részre osztjuk és beburkoljuk
vele a virsliket, csak a hurkapálca vége maradjon ki. Majd beletekerjük a
fóliába és 1 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően elővesszük, eltávolítjuk
a fóliát, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró
olajban pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése